Search
Close this search box.

Welkom bij Thormes

Na meer dan 45 jaar beroepservaring ben ik nog altijd bezeten door de stiel. Meer dan ooit sta ik klaar om elke begrafenisondernemer het geschikte voertuig aan te bieden. Kwalitatief, praktisch, klassevol en prijsvriendelijk.

Marc Cnudde

1962
Herman en Hilda richtten een familiebedrijf in de metaalconstructie op.

Mijn ouders startten een metaalconstructiebedrijf, gericht op onderhoud en herstellingen voor de Belgische spoorwegen. Ramen, deuren, poorten, hekwerk, balustrades, enz. werden stevig in elkaar gezet en met de grootste zorg onderhouden.

1976
Het familiebedrijf begon kampeerwagens te verkopen.

Het bedrijf groeide uit tot een dynamische kmo met acht medewerkers en kreeg de naam Heroma. Het was de samenvoeging van de namen van de drie mannen des huizes Herman, Ronny en Marc. Ondertussen had ik dezelfde zakenmicrobe te pakken als mijn ouders.

1980
Heroma breidde zijn bedrijfsactiviteiten uit.

Heroma startte met de productie van mobiele werkplaatsen, politievoertuigen, meetwagens en justitiebussen.

2000
Herman en Hilda gingen met welverdiend pensioen.

Gemotiveerd namen mijn broer Ronny en ik de fakkel van onze ouders over. Heroma groeide uit tot een gevestigde waarde met 12 medewerkers en een jaarlijkse rotatie van ongeveer 500 om te bouwen voertuigen.

2010
Heroma begon ook lijkwagens te verkopen.

We bouwden zelf de overbrengwagens en sloten voor de ceremoniële wagens een partnerschap aan met het Duitse Binz.

2016
Thormes werd geboren!

In januari 2016 splitste de pijler van de lijkwagens zich van Heroma af. Samen met mijn vrouw Nancy besliste ik om het gamma lijkwagens onafhankelijk uit te bouwen.

2019
Thormes ging in zee met Kuhlmann Cars.

Thormes en het Duitse Kuhlmann Cars begonnen samen te werken voor de verkoop van ceremoniewagens. Met kwaliteit, design en functionaliteit als grootste kernwaarden.

2021
Thormes zocht een extra medewerker.

We heetten Koen Van Haeren welkom als nieuw teamlid voor de verkoop in Vlaanderen.

2022
Thormes overschreed de kaap van 200 omgebouwde wagens.

Dankzij de gedrevenheid om elke klant optimaal te ondersteunen bij aankoop, ombouw, onvoorziene omstandigheden, herstellingen, enz. mocht Thormes al meer dan 200 wagens ombouwen.

2023
Derde generatie stapte in de zaak.
De liefde voor auto’s en techniek werd hem met de paplepel ingegeven. Sinds 1 oktober werkt Jorik Cnudde, zoon van Marc en Nancy, nu ook voltijds bij Thormes. Hij legt zich vooral toe op de marketing en de dienst na verkoop.

Certificaten en samenwerkingsovereenkomsten

Eigen atelier

Ons engagement gaat verder dan de verkoop van ceremonie- en overbrengwagens. Sinds 2010 bouwt Marc in ons eigen atelier voertuigen om tot lijkwagens van topkwaliteit. We beschikken er namelijk over een eigen machinepark en noemen ons graag de place to be voor begrafenisondernemers.

Als trots Belgisch familiebedrijf werken we alleen met hoogwaardige producten en doen we onafhankelijk van grote spelers een beroep op lokale knowhow. Ons professioneel team omvat erkende carrosseriebouwers, gespecialiseerde autotechnici, experts op het vlak van hedendaagse elektronica, bedreven textielbewerkers en gepassioneerde boen- en wax-specialisten. Dat vormt de basis voor onze sterke focus op klanttevredenheid en service.

We begrijpen als geen ander dat je uitvaartbedrijf draait om een serviceniveau van 100%. Thormes streeft ernaar om dat te overtreffen. Als het kan tot zelfs 200%.

FAQ

 • Hebben jullie een showroom of een fysieke winkel?
  Thormes heeft geen fysieke showroom of winkel. Daarom werken we alleen op afspraak. Je kan altijd verschillende demo- en tweedehandswagens bezichtigen. Onze mobiele showroom komt graag bij je langs.
 • Past Thormes ook bestaande wagens aan?
  Ja, je kan bij ons terecht voor aanpassingen, vernieuwingen en herstellingen van het lijkwagengedeelte (niet aan de mechanica, banden …). Is je wagen ondanks mankementen en gebruikssporen te goed om afscheid van te nemen? Dan geven we hem voor jou een fikse opknapbeurt.
 • Wat is de levertermijn van een voertuig?
  Vanaf de besteldatum houden we rekening met een levertermijn van ongeveer 6 weken. Natuurlijk kan onze levertijd variëren op basis van verschillende factoren:
  – Bestel je een nieuwe wagen of kies je voor een jonge tweedehandswagen?
  – Moet het voertuig nog ingeschreven worden als lijkwagen? Aangezien we afhankelijk zijn van het homologatieproces van de Belgische overheid, kunnen we de duur moeilijk voorspellen.
  – Zijn alle materialen beschikbaar? Hoewel we een grote voorraad standaardmateriaal hebben, kan bij specifieke wensen vertraging ontstaan.
 • Wat zijn de betalingsvoorwaarden?
  Bij de bestelling van een wagen of inbouw vragen we om een voorschot te betalen van 50%. Het resterende bedrag betaal je bij levering. In geval van niet-betaling blijft de wagen bij Thormes.
 • Kan ik bij Thormes terecht voor een rentingplan bij de aankoop van een wagen?
  Ja, met het rentingprincipe biedt Thormes zijn klanten een aantrekkelijke kredietoplossing. Als klant betaal je namelijk minder belastingen en hoef je het btw-bedrag niet vooraf te financieren. Met het rentingplan krijg je 100% duidelijkheid over je budget en slaap je op beide oren.